Takaisin

Peräpukamien hoito - AMI Hal/Rar

HAL/RAR on uusi mini-invasiivinen peräpukamien hoitomenetelmä, joka on erittäin hyvin dokumentoitu lääketieteellisissä julkaisuissa.

HAL/RAR-menetelmällä peräpukamia aiheuttava valtimosuonet(arteriat) paikallistetaan ultraääneen perustuvalla dopplerilla, jonka jälkeen verenkierto niissä suljetaan langalla ligeeraamalla.  Ligeerauksen jälkeen peräpukaman kudosmassa kutistuu itsestään ilman, että mitään tarvitsee poistaa leikkaamalla tai muulla tavoin. Mikäli kyseessä on gradus III – IV tason peräpukamat eli ulkoiset pukamat, hoidetaan ne HAL/RAR-laitteella tehtävällä jatkuvalla ”nosto-ompeleella”, joka jatkossa estää kudoksen liukumisen peräaukon ulkopuolella.

Potilaalle ei jää mitään haavoja toimenpiteen jälkeen, mikä tekee siitä lähes kivuttoman ja erittäin potilasystävällisen. HAL/RAR toimenpide tehdään "kevyehkössä" nukutukssessa ja on yleensä aina päiväkirurginen toimenpide.

Sairausloma HAL/RAR- toimenpiteen jälkeen on yleensä noin 1 viikko verrattuna  3 - 4 viikkoon perinteisillä menetelmillä tehtynä.

Onnistumisprosentti vaikeissa gradus IV ulkoisissa pukamissa on julkaistujen tutkimusten perusteella peräti  yli 92% kolmen vuoden seurannassa. HAL/RAR menetelmällä tehty toimenpide ei sulje pois mitään muuta toimenpidettä, mikäli peräpukamat jostain syystä uusiutuvat.


Takaisin